Drukte in je hoofd. 

Veel moeten. 

Doen wat hoort, verwachtingen. 

Proberen te voldoen. 

 

Het is vermoeiend om continu te rennen, wetende dat je het lijstje nooit afgewerkt krijgt. Toch blijf je je best doen, al loop je jezelf vaak voorbij.

 

Je voelt ergens dat je dit niet kan volhouden. En je wil het niet meer.

 

Zelfzorg.

Plezier maken en écht genieten… dat is wat je wil.

 

Stoppen met pleasen. Eens eerst aan jezelf denken, in plaats van jezelf weg te cijferen. Ten volle leven. 

 

Rust. Ruimte. Zalig!

Ja, het kan. Echt waar.

 

Dit zeggen mijn klanten...

 

"Een paar dagen geleden las ik een tekst met in de titel 'the wounded healer'. In de tekst stonden zinnen als 'een gewonde genezer is iemand die de duisternis en het lijden omarmt - en vanuit die plaats van acceptatie het pad naar genezing en herstel vindt'. Het gaat er over dat we enkel 'genezen' als we onze wonden accepteren en er vrede mee sluiten. Zonder dat blijven we vallen over onze littekens en pijn.

 

Hoe komt het dat deze tekst voor mij aansluit bij coach Elke?

 

Mezelf zijn voelt veilig bij haar. Zij stelt vragen en laat je nadenken én voelen. Zij verstaat de kunst om op een geduldige en zachte manier naar wonden te kijken én ze te accepteren. We hoeven het niet erger of minder erg te maken, het is wat het is. Onzeker zijn, pijn en angst, twijfelen aan goed en aan genoeg. Het mag. Hierdoor wordt het een minder moeilijke opgave om er vrede mee te sluiten. Ik weet nog wel dat er littekens zijn. Tegelijkertijd voel ik me beter met mezelf. Een dikke merci." 

G.A.

 

"Enkele maanden geleden kwam ik bij Elke terecht. Ik had een probleem waar ik eindelijk eens komaf wou mee maken. Elke luisterde aandachtig en stelde vragen. Het leek wel of zij kon horen wat ik niet wou vertellen.

Dat voelde wel vreemd. Eén keer reed ik boos naar huis. 'Wat dacht die wel? en wat een stomme opdracht had ze me nu gegeven?' Maar na die boosheid en weerstand kwamen inzichten.

Over die inzichten hadden we het nadien. Zo werden er andere kwetsuren blootgelegd. Ging het over andere dingen, zoals mezelf straffen en/of belonen. Iedere keer viel er wel een last van mijn schouders.

Na een aantal sessies hadden we het terug over dat probleem waar ik oorspronkelijk mee kwam. Het voelde zo anders, ik dacht er zo anders over. Het was zelfs eerder iets waar ik wel mee zat, dan dat het echt een probleem was. 

Dankjewel Elke."

An

 

 

"Dankzij enkele gesprekken met jou werd me duidelijk dat ik steeds andere mensen een plezier wil doen en mezelf daardoor wel eens wegcijfer. 

Ook liet je me zien dat ik door conflicten te vermijden, mijzelf niet op de juiste plek zet. Ik weet nu dat het oké is om voor mijzelf op te komen, maar dat ik het ook mag toelaten als ik mij even slecht voel."

Anja